Største boligprosjektet i Skarpsno-regi!

Skarpsno Virvelvind har gleden av å presentere prosjektet Hjeratunet på Dal. Der kommer nå 87 selveierleiligheter med særpreg og gode kvaliteter endelig for salg.

Alle leilighetene omkranser hyggelige tun og har sin egen uteplass, enten balkong eller markterrasse. Egen parkering i parkeringskjeller. 2-, 3- og 4-roms leiligheter fra 48 – 85 kvm.

Sjekk ut leilighetene her, og merk deg at de kommer for salg i kveld kl. 18:00. 

Riktig satsning på næringsbygg gir økt varehandel

Det har den siste tiden vært flere hyggelige omtaler av næringsbygg som har vært bygd og eller er eid av Skarpsno AS. Vi kan nevne følgende (trykk på bildene for å få opp artikkelen i helhet, noen krever + abonnement) : 

Lillehammer Byavis omtalte næringsbygget i Øyer sentrum i uke 19 (klikk på bildet for å få opp avisa, side 17). 

Byavisa skriver innledningsvis at

De siste fire årene har omsetningen i varehandelen per innbygger i Øyer økte med 30%. Det skyldes i stor grad etableringen av nye næringer og den formidable hytteutbyggingen. 

 


 

GD skrev 6. mai 2018 om den økte handelen per innbygger i Nord-Fron. De viste til en økning på hele 13,4%. 

Forklaringen er kanskje åpenbar; omlegging av E6 og påfølgende storsatsing i Lomoen med flere nye butikker. Det er en helt annen stolthet på Vinstra nå.

 

Østlendingen skrev 24. mai om den nye handelsparken på Elverum. 

– Elverum er et så attraktivt handelsområde at vi kan ha en butikk som er litt større enn gjennomsnittet vårt på 1400–1500 kvadratmeter, sier Gunnar Børresen i Europris AS.

 

For lite å gjøre, men likevel...

Det er 1.mai - arbeidernes dag. Spør man arbeidsmauren og eieren av Skarpsno AS hva som skjer om dagen er ofte svaret "alt for lite". Per Tore er en mann som liker at det skjer mye med stor fremdrift. Likevel, når jeg spør om en oppdatering av prosjektene per april/mai, er det tross alt et par prosjekter å henge fingrene i:

 • Bjørkelangen ferdigstilt og overlevert.
 • Vangli og Kongsveien ferdigstilt, men ikke solgt.
 • 2 første hytter i Vrådal overlevert før påske - neste overleveres neste uke.  Nye hytter startes opp mai og juni ( ca 10 stk ).
 • Klæbu Panorama er vi i gang med betongarbeider - ferdigstilles desember 2018.
 • Flisa halvveis - ferdigstilles ultimo september.
 • Eventyrstien tilsvarende - ferdigstilles ultimo 2018.
 • Garasjeanlegg i Fåberggt 155 er ferdigstilt - kommunen besluttet ikke å flytte inn, men nye løsninger er på gang.
 • Sport1 Lillehammer åpner ny forretning torsdag 26. april kl. 07.00.
 • Elverum Handelspark har byggestart 14. mai. 100 % - 11.200 m2 er utleid.
 • Boligprosjekt Dal er ferdig regulert og får salgsstart juni 2018.
 • Regulering pågår på Harestua, Kopperud, Fåvang ( 2 stk ), Tynset, Elverum og Askim.
 • Neste 8-mannsbolig under bygging på Travbana.
 • Ny Spar-forretning skal bygges for NG på Søbakken, Elverum i 2018.

Og ser man på hvilke eiendommer og prosjekter Skarpsno er involvert i, skulle man tro det var litt arbeid med å ivareta og opprettholde alle eiendommene.

Likevel synes jeg vi kan ta 1. mai og arbeidernes dag fri, enten man vil gå i tog eller skue over organisasjonskartet sitt, så kommer arbeidsoppgavene trengende på. 

- Karen

20 års jubileum

 F.v: Per Tore, Sigbjørn Johnsen, Fatim, Adama og Narcisse.

F.v: Per Tore, Sigbjørn Johnsen, Fatim, Adama og Narcisse.

Den 15. mars markerte Skarpsno AS sitt 20års jubileum på Høsbjør Hotell. Per Tore hadde invitert tidligere og nåværende samarbeids-partnere, venner og bekjente til en festaften. Til og med sine partnere i Burkina Faso var invitert og kom ens ærend. 

Da vi fikk bekreftet at Fatim (regional direktør for PLAN Burkina Faso, Mali, Niger, Senegal og Tsjad), Narcisse (Business Development Manager PLAN Burkina Faso) og Adama (tidligere lærer på en av skolene til Per Tore), skulle komme for flere dager satte vi i gang arbeidet med å få til et lærerikt og engasjerende program. I løpet av de 6 dagene de var i Norge hadde vi møte med PLAN Norge, Sigbjørn Johnsen, Moelven barneskole, utenriksdepartementet og Norad. 

Verken Fatim eller Narcisse hadde besøkt Norge tidligere, og det var første tur utenfor Burkina Faso for Adama. Vi ønsket derfor å besøke forskjellige aktiviteter og spisesteder slik at våre afrikanske venner skulle bli litt kjent med norsk kultur. Bilder forklarer mer enn tusen ord, så ta gjerne en titt på bildekarusellen som oppsummerer opplevelser og inntrykk.

Selve markeringen var torsdag 15. mars på Høsbjør Hotell. Med over 50 partnere og venner samlet, lå alt til rette for en vellykket feiring. Kvelden startet med en kort introduksjon av alle fremmøtte, deretter en introduksjon til PLAN Burkina Faso ved Fatim som holdt en fin tale om arbeidet Per Tore gjør og hva PLAN Burkina Faso gjør. Kvelden ble avsluttet med 3-retters middag og god stemning til de sene nattetimer. 

På vegne av Skarpsno og Per Tore takker vi for alle som bidro til å gjøre denne markeringen så bra.


Oppdatering fra ny skole i Dougre

Vi mottok nettopp noen bilder fra den nye skolen i Dougre fra vår samarbeidspartner i PLAN Burkina Faso. Vi håper at situasjonen rundt terroren i landet roer seg slik at vi kan få til en tur og offisielt åpne skolen. 

Byggjer 400-500 nye hytter

Eigedomsselskapet Solrikt har inngått avtale med Vrådal Panorama, og overtar utbygginga av hytter ved skianlegget. I fyrste omgang skal dei setje opp 400 - 500 hytter i området rundt anlegget.

 Inngår samarbeidsavtale: Vrådalsfjellet AS overtar utbygginga av hytter ved Vrådal Panorama. Frå venstre: Frode Flåm, Per Tore Teksum, Andreas Wiik, Mads Nordnes frå Vrådalsfjellet AS, ordførar Tarjei Gjelstad og Petter Johnsen frå Vrådal Panorama.

Inngår samarbeidsavtale: Vrådalsfjellet AS overtar utbygginga av hytter ved Vrådal Panorama. Frå venstre: Frode Flåm, Per Tore Teksum, Andreas Wiik, Mads Nordnes frå Vrådalsfjellet AS, ordførar Tarjei Gjelstad og Petter Johnsen frå Vrådal Panorama.

– Me har leita etter ein samarbeidspartnar innanfor eigedomsutvikling ei stund, og er veldig fornøgde med denne avtala, seier leiar av Vrådal Panorama, Petter Johnsen.

Mellom 400 og 500 tomter er alt godkjente for utbygging, og Johnsen fortel at det blir godt med nye, friske krefter for å halde fram utviklinga.

Såg på tomt

Det er eigedomsselskapet Solrikt som har inngått avtala, og namnet på utbyggaren er Vrådalsfjellet AS. Selskapet driv med eigedomsutvikling og har bustadprosjekt rundt om i landet, men dette er det fyrste prosjektet der dei sett opp fritidsbustadar.

– Det blir både krevjande og spennande. Nå vil me lære denne marknaden å kjenne, og me ønskjer å vende oss mot marknaden både i Noreg og Nord-Europa. Dei fyrste kundane frå Tyskland er alt på plass, seier Per Tore Teksum, styremedlem i Vrådalsfjellet AS.

 Dagleg leiar, Frode Flåm, har familie i Vrådal, og besøkte bygda då han var liten, men det var mange år sidan førre besøk, før han tok ein tur i august. Då reiste han til Vrådal for å sjå på ei tomt ein venn av han skulle selje på toppen av Vrådal Panorama. Flåm kom i prat med Johnsen, og snøballen byrja å rulle. Partane har hatt møte gjennom hausten, og på nyåret signerte dei avtala.

– Du skal ha takk, Petter. Eg har aldri vore borti ein slik tillit som den me har fått av Petter, og eg har trass alt vore i bransjen nokre år, seier Teksum.

– Det står stor respekt av det de har gjort før, seier Johnsen.

Stor dag

Drifta av skianlegget blir som før, men dei to aktørane er i stor grad avhengig av kvarandre for å lykkast. Alt i november byrja bygginga, og nå håpar dei på godt samarbeid med lokale aktørar.

– Me har alt hatt eit veldig positivt og hyggeleg møte med kommunen. Me ønskjer å bruke lokale aktørar, og håpar dei vil vise seg fram. Det er også god økonomi i å nytte lokale krefter, seier Flåm, som kjem til å bruke mykje tid i Vrådal framover.

– Det var ein stor dag då avtala blei signert. Det er veldig bra at de valde Vrådal når de nå vil satse på fritidsmarknaden, og at de ser at det er moglegheiter her, seier ordførar i Kviteseid, Tarjei Gjelstad.
— Teksten er hentet fra Vest-Telemark blad, 26.01.18, av Kari Smeland.

En ærlig epost fra Burkina Faso

Good evening dear Teksum, 

I come by this mail with news. Here ,in Burkina Faso it goes smoothly. The education system of Burkina Faso is in crisis since October. 

 Adama Sawadogo er en lærer Per Tore fikk kontakt med under ett av besøkene i Burkina Faso. Vi kommuniserer jevnlig med Adama om hvordan livet er. 

Adama Sawadogo er en lærer Per Tore fikk kontakt med under ett av besøkene i Burkina Faso. Vi kommuniserer jevnlig med Adama om hvordan livet er. 

Teachers went on strike more than 3 times to ask for an improvement of conditions of life and since today government doesn't listen us.

In Burkina Faso it's teachers who are hill threat with little salary by month. Teacher here get one hundred thousand francs cfa (100.000f cfa). It's is very pitiful for us.

Sometime it's difficult for certain teachers to get eating in family, difficult to send our children in good schools in order to take care of their health.

We aren't considerations in the society, everybody look at us as miserable. In BF it's children of poor persons who become teachers, it is sad but it's this.

For a long I decided to speak with you about this situation but with the despondent, I couldn't make it.

Best regards,
Adama

God jul og godt nytt år !

Skarpsno AS har hatt ett godt år i 2017 med bra aktivitet. Resultatmessig ble året ett av de bedre.

Vi har vært med på å etablere tre nye selskaper på Fåvang sammen med familien Stenumgård, og vi har etablert selskaper i Elverum, på Tynset samt boligutviklingsselskaper sammen med Andreas Wiik.

Vi har hatt i alt 15 utbyggingsprosjekter i året, når vi inkluderer alle boligprosjektene som er
gjennomført / igangsatt samt handelseiendommene i Hafjell, på Fåvang, Koppang og Reinsvoll – alle i samarbeid med Norgesgruppen Innland AS.

Vi har fått nye partnere i TOBB i Trondheim når det gjelder det store boligprosjektet på i alt 60 leiligheter i Klæbu sør for Trondheim, som gjennomføres i Stjernehimmel AS. Videre har vi fått nye partnere i Mads Nordnes og Frode Flåm hvor de og Andreas Wiik og Skarpsno AS har gått sammen om prosjekter på Flisa, i Kongsvinger og på Harestua bl.a., hvorav ei blokk på 16 leiligheter på Flisa er igangsatt, gjennom selskapet Solrikt AS.

Samarbeidet med Norgesgruppen har resultert i 3 nye Kiwi-forretninger samt en Spar-forretning ila året. Det ble nyetableringer på Fåvang og i Øyer, samt flyttinger på Koppang og Reinsvoll.

Vi har solgt eiendommene våre på Vinstra, i Hafjell og på Koppang, med varierende resultater, men heldigvis med gode kjøpere som vil forvalte eiendommene godt fremover. Salgene har styrket vår likviditetsmessige evne til å gjennomføre nye prosjekter.

Vi har under regulering eiendommer for handel på Tynset, i Elverum, på Gjøvik og Fåvang samt i Askim, mens vi har tilsvarende prosjekter for bolig på Dal, Harestua og i Nannestad.
Vi har i tillegg til det som er nevnt ervervet eiendommer for boligutvikling i Hamar og Stange.

Eksisterende næringseiendommer i Lillehammer gjennomgår forandringer ved at vi bygger nytt parkeringshus i Fåberggt. 155 for Lillehammer kommunes hjemmetjeneste, nybygg for Sport & Fritid AS i bakgården i Kirkegt. 55 samt at vi har leid ut resterende ledige lokaler i Nordea-bygget.

Vi har bygget nytt skolekompleks i Dougre, Bam, Burkina Faso. Hvert kompleks består av borehull, 3 store klasserom, tre lærerboliger, to latriner samt skolekjøkken og idrettsplass. Dessverre ble det ingen tur til landet i høst pga terrorfare i området.

Asylmottaket i Brumund er avviklet og både eiendommen i Brumund og på Hagen er omdisponert til hybelutleie. Vi arbeider med alternativ drift på Hagen.

Vi vil takke alle partnere, kunder, leverandører og forretningsforbindelser for ett utrolig morsomt og spennende 2017 og vi ser frem til ett tilsvarende morsomt år i 2018 – noe alt tyder på at det blir.

Per Tore Teksum, 16.12.17

 
 Kiwi Koppang ferdig og solgt. 

Kiwi Koppang ferdig og solgt. 

 
 Nybygg i bakgården på Kirkegata 55. 

Nybygg i bakgården på Kirkegata 55. 

 
 Skolebarn i forkant av ny skole, Burkina Faso

Skolebarn i forkant av ny skole, Burkina Faso

 
 Handelsparken Vinstra er solgt. 

Handelsparken Vinstra er solgt. 

 

Akershus Eiendom, Stillesby Ventilasjon og Stian Ryen bidrar med julegaver til Burkina Faso!

Akershus Eiendom gir hver jul litt penger til noen veldedige formål etter avstemming blant de ansatte. Vi mottok nettopp denne hyggelige beskjeden fra vår kontaktperson i Akershus Eiendom: 

"I år mottok skole-prosjektet ditt i Burkina Faso og Blåkors mest stemmer, så hver vil motta 50.000 kroner, i tillegg til at vi også støtter Petter Uteligger med tilsvarende."

Like etterpå meldte Stillesby Ventilasjon Service AS at de også ønsker å bidra med tilsvarende beløp, kr. 50.000. 

Og toppen av kaken er at Stian Ryen bidrar med 100.000 kr !

Vi takker for tilliten og bidragene - og tar med det juleferie. 

 

Nytt boligblokkprosjekt i gang

 Oversiktsbilde over tomt

Oversiktsbilde over tomt

Vi har stiftet Solrikt AS - ett samarbeidsprosjekt mellom Dema Eiendom AS og Stjerneglimt AS med Andreas Wiik / Per Tore Teksum og Mads Nordnes / Frode Flom som likeverdige eiere. Daglig leder er Andreas Wiik. 

Selskapet besluttet i sitt første styremøte på tirsdag å starte bygging av ei boligblokk på Flisa med 14 - 16 leiligheter. Prosjektstart er mandag 20. November 2017 med ferdigstillelse juli/august 2018. 

Selskapet har også en eiendom under regulering på Harestua med ca 30 leiligheter for oppstart i 2018, samt at det arbeides med flere andre prosjekter.  

For mer informasjon om prosjektet se annonsen på finn.no.

Terroristangrep i provins med to Teksum-skoler

Det er med stor sorg vi har mottatt beskjed fra PLAN Burkina Faso om at Bourzanga-provinsen, hvor Per Tore har bygd to skoler, ble angrepet av terrorister mandag 6. november.

Mandag kveld kom 8 terrorister på motorsykkel inn i provinsen, med intensjonen om å drepe politistyrker i området. Heldigvis var det ingen som ble skadet. 

 Stolte elever og lærere utenfor skolen (2016)

Stolte elever og lærere utenfor skolen (2016)

I Bourzanga ligger det to skoler som Per Tore har finansiert og bygd; Malewale (2007) og Kourao (2013). Like i nærheten av disse skolene ligger også Ouittenga (2011), som ligger i provinsen Rollo. Det er svært bekymringsfullt da slike angrep tidligere har vist å påvirke skolene i svært negativ grad. Vi sender våre tanker til landsbyene, skolene og alle elever, lærere og administrative ledere som jobber for en fremtid for barna i Burkina Faso. 

Her kan du lese om artikkelen i Le Observateur (Artikkel på fransk). 

Lucasz Ryba

 Lucasz på byggeplassen i Kirkegata 55

Lucasz på byggeplassen i Kirkegata 55

Når jeg kontakter Lucasz så virker det ikke helt som om han forstår hvorfor jeg vil intervjue han. Han er jo «bare» en arbeidsmaur som har drevet med det samme de siste 8 årene. Til tross for det får jeg overtalt han til å møte meg en torsdag morgen i Lillehammer.

 

Lucasz Ryba er født i året 1986 i Ostrow, Polen. Han vokste opp med mor, far og to brødre. Lucasz har barneskole, ungdomsskole og videregående med seg fra denne byen. Men det virker ikke som om det var nok. Når jeg spør han hva han likte å drive med på fritiden som barn svarer han «Jeg jobbet for naboer og små bedrifter i nærområdet. Spesielt husker jeg en kjøttbutikk som jeg begynte å jobbe hos når jeg var 8 år ca. Da var jeg med å bære kjøtt og levere ut til andre butikker. Ettersom jeg ble eldre og sterkere fikk jeg lov å jobbe mer». Lucasz virker ikke nødvendigvis motivert av at denne ekstrajobben ved siden av barneskolen, genererte lommepenger. Han fikk jobbe og bidra.

 

Senere jobbet han også deltid hos et stålselskap i byen, ved siden av ungdomsskolen og videregående. Her fikk han jobb etter utdannelsen. I 2006 fikk han muligheten til å reise til England hvor han jobbet 3 år. Her jobbet han med belegningsstein på veier. Deretter dro han til Norge i 2009 da han fikk jobb her.

 

Jeg er spent på intervjuet med Lucasz. Jeg er spent fordi jeg vil gjerne vite hvem han er utenfor bygningsplassen. Jeg trapper opp kl. 08. Lucasz har allerede pendlet fra Skarnes og rukket å jobbe en time. Og der finner jeg han, bak ei gravemaskin med hjelmen bak frem, med kortbukser og t-skjorte. Det er visstnok slik Lucasz pleier å kle seg, til langt ut i oktober. Når han ser meg, vinker han og traver opp mot meg. «Traver» er ikke tilfeldig valgt beskrivelse av gangen til Lucasz. Han er som en sterk Islandshest som ikke har forstått forskjellen på «tølt», «trav» og «galopp». Uansett, fort går det. Vi traver sammen til nærmeste kafé for å ta en prat.

 

Avhengig av hvilket prosjekt han skal besøke, står han opp mellom 4 og 5 om morgenen. Dagen starter med te. «Jeg drikker ikke kaffe, røyker ikke, og alkohol forstår jeg ikke hvorfor folk drikker. Jeg har ikke behov for å drikke dårlig juice som i tillegg gjør meg dum». Deretter er det ut på forskjellige prosjekter, gjerne flere på en dag. Det han liker best er at ingen dager er like. Forskjellige arbeidsoppgaver, forskjellige prosjekter, forskjellige entreprenører, forskjellig utfordringer.

 

«Jeg hadde ingen store drømmer om hva jeg ville bli når jeg var ung». Spørsmål om egen fremtid og drømmer er ikke favorittema til Lucasz. «Det er ikke slik jeg tenker på, jeg lever her og nå og trives med det». Men det viser seg i løpet av samtalen at han liker å se på filmer om teknologi, moderne konstruksjoner og bygninger. Noe ganske fremtidsrettet altså. «Jeg liker å se hvordan teknologien kan utvikle vår måte å bygge på. Se hva fremtiden bringer for faget. Skulle jeg valgt utdannelse på nytt hadde jeg nok valgt arkitektur, jeg liker å se bygninger som er annerledes».

 

Under hjelmen (som alltid er bak frem) går motoren fort. «Alt går automatisk. Når jeg kommer til en ny arbeidsplass ser jeg umiddelbart hva som mangler, hva som er gjort og om vi er i henhold til skjema eller ei». For meg oppfattes Lucasz som en slags dirigent på byggeplassen. Han må få alle instrumentene til å spille riktig note, på riktig tidspunkt, og helst ikke holde tonen for lenge. Det fungerer dårlig å spille for lange toner når Skarpsno prøver å sette rekorder med å bygge på kortest mulig tid.

 

Hva er din "passion", spør jeg. «Godt spørsmål», svarer Lucasz. Han blir etterlatt til tankene, og drar litt på smilebåndet, akkurat som han gjorde når jeg spurte om hva han drømte om når han var ung. «Jeg kjører vel motorsykkel da. Jeg har fire motorsykler og liker å kjøre dem. Impulsivt kan jeg finne ut en fredag at jeg vil ta meg en tur. Da planlegger jeg ikke hvor jeg skal, men plutselig kan jeg ha kjørt 500 kilometer uten å ha tenkt meg om».

 

- Har du noen gang skadet deg eller kjørt av?
«Ja, jeg har brukket armen to ganger. En gang var det fordi jeg kjørte for fort. Den andre gangen var det en bil som ikke så meg og kjørte inn i meg». Han innrømmer at han liker å kjøre fort. Og at han liker å kjøpe og kjøre motorsykler. Hans mor er ikke særlig glad i noen av delene. «Jeg har faktisk kjørt til Polen 3 ganger tur retur. Både for å besøke mine foreldre, men ofte så ender jeg opp med å jobbe der også».

 

Lucasz bor på Skarnes med den ene broren sin. Han går godt overens med begge brødrene sine og trives på Skarnes. Han er single men kunne godt tenke seg egen familie en dag. Han trekker på smilebåndet når jeg spør om familie. «Jeg synes tiden går så fort. Plutselig er det vinter igjen. Så jobber jeg mye, når skal jeg møte ei jente da?». Det kommer frem at Lucasz lager seg middag hver dag, av såkalt «universell» stil. I det legger han at han er glad i stor variasjon på middagene sine. Ingen tvil om at det er kjærestemateriale i denne travhesten her.

 

Norsk har Lucasz lært seg på egen hånd. Når han har satt seg et mål, eller bestemt seg for at noe skal skje, da iverksettes det umiddelbart tiltak for å få det gjort. Det er nok en av grunnene til at Lucasz aldri har gått uten utdannelse eller arbeid. Han kunne godt tenkt seg å gå et norskkurs slik at han bedre kan lese og forstå norsk. Han må bare bestemme seg så skjer det.

 

Nok en gang drar han på smilebåndet: «Ferie? Hvor jeg drømmer om å reise?». Det er tydelig et spørsmål hvor han må grave lengst bak i hjelmen for å finne svar. «Jeg kunne godt tenke meg 2-3 uker et varmt sted for å slappe av. Ikke Polen altså, det er jo varmt der også på sommeren, men et annet sted. Jeg ønsker også å kjøre motorsykkel til Island. Jeg har blitt fortalt at det er kjempefint der».

 

På vei ut fra kafeen vi har sittet på, ser jeg at Lucasz har en tatovering på armen. Den strekker seg fra håndleddet og oppover hele armen til brystkassa. «Det er en robotarm», svarer han når jeg spør hva han har tatovert. «Den symboliserer fremtiden. Teknologien kommer, og roboter der med. Det får vi ikke gjort noe med, det er større enn oss». Jeg takker for tiden og ser Lucasz trave i retning byggeplassen. Der er det mye han får gjort noe med.

Kiwi Koppang overlevert

Kiwi Koppang ble mandag 25.09.2017 overlevert til Kiwi. Skarpsno vil i den forbindelse takke alle samarbeidspartnere og kolleger for en strålende innsats. Bygget på Koppang føyer seg inn som bygg nummer 7 som er overlevert Kiwi. 

 Slik så tomta ut 4. juni 2017

Slik så tomta ut 4. juni 2017

 Knappe 4 måneder sener er vi klare til å overlevere bygget (26. september 2017)

Knappe 4 måneder sener er vi klare til å overlevere bygget (26. september 2017)

Koppang
Koppang
Koppang
Koppang
20170925-Koppang (20).jpg

Takk til våre samarbeidspartnere:


Pre-Con AS